Henning Kjaernulf Sorø Danmark runt matbord i teak. 125 cm ø + 4×50 cm

Lägg till i mina favoriter Ta bort från mina favoriter

Ett unikt tillfälle att köpa ett matbord i teak från 1960-talet som är helt nyfanerat med hela fyra iläggsskivor som alla har sarg!

Äntligen har vi återigen ett stort och generöst matbord formgivet av Henning Kjærnulf. Bordet har bordsskiva, iläggsskivor och benställning i teak med en mörk och gyllene ton och tillverkare av bordet är Sorø Møbelfabrik i Danmark.

Bordet har alla ytor omfanerade med teak av den kvalitén som den som användes vid tillverkning förr. Nuförtiden är det endast den odlade teak som används. Samma teak som är i nytillverkade trädgårdsmöbler, den är i en helt annan kvalité samt betydligt glesare och i princip färglös.

Benen är avsmalnade och sitter anslutna runt den mjukt formade sargen. Benen är enkla att demontera vid transport.

Under bordet finns det ett stödben som fäller ut automatiskt vid användning av flera iläggsskivor. Iläggsskivorna kan du använda var för sig eller alla fyra samtidigt, allt efter dina behov! Med de fyra iläggsskivorna i bordet är det plats för tolv-fjorton sittplatser.
Alla fyra iläggsskivor har likadan sarg som bordet och ger en fin enhetligt uttryck på bordet. Oftast är det endast en iläggsskiva som har sarg och det ger inte samma harmoniska uttryck.

Ett mycket gediget bord med möjlighet till stor flexibilitet, från den lilla frukosten till middagen med släkt och vänner!

125 cm ø +4×50 cm och 74 cm högt med en totallängd 325 cm.

I absolut toppskick!

32000 kr