Børge Mogensen matbord i massiv ek. 200x90x72 cm

Lägg till i mina favoriter Ta bort från mina favoriter

Just nu har vi inget matbord u den här storleken/modellen men kan ordna fler över tid. Kontakta oss gärna vid intresse!

Ett klassiskt danskt matbord med benställning i shakermodell. Bordet är formgivet av den store möbelgurun Børge Mogensen i Danmark och tillverkare CM Madsens Fabrikker.

Matbordet är i modell 18 och har ett tidlöst utseende med raka linjer som är en del av Mogensens väl igenkända formspråk. Inspirationen till matbordet kommer från den amerikanska shakerstilen, precis som många andra möbler Mogensen har formgivit.

Bordet har en gedigen och robust bordsskiva i massiv ek samt två bordsben med något raka men ändå mjuka linjer som går ned mot stativets slut och möter golvet. Skivan är nästan 3 cm tjock så bordet kan renoveras ett otal gånger, mycket praktiskt för barnfamiljen!

Tack vare den generösa storleken är matbordet en utmärkt möbel för dig som vill ha plats för flera stolar av bredare modell. Tre-fyra stolar på var långsidan samt en på på var kortsida får enkelt plats.

Sammantaget ett tidlöst samt klassiskt matbord som passar fint att blanda med andra stilar och uttryck. Bordet är verkligen en frisk fläkt som även trivs med möbler i modernare snitt!

Under bordet finns beslag för den som vill komplettera med extraskivor till bordet.

benställningen är enkel att demontera vid transport/förvaring.

Stämplad under bordsskivan.

Ca 200x90x72 cm.

I mycket fint skick. Finns en mindre spricka på var kortsida i bordsskivan vilket är mycket vanligt vid massiva ekskivor.
Skivan är vaxad med sidenlen och tålig yta!

Ca.pris 24000-25000 kr