PH Snowball Poul Henningsen. 40 cm ø

Taklampan PH Snöboll, mer ofta kallad Snowball, är en modern och ändå tidlös taklampa från Louis Poulsen som 1958 formgavs av Poul Henningsen, Danmark.

Lampan har en oval, skulptural design, uppbyggd av flera lager skärmar som försäkrar en bländfri ljusspridning. Skärmarna har olika former och storlekar, varav sex är vända nedåt och två uppåt. Utformade för att kasta mjuka skuggor och ge symmetrisk, enhetlig ljusfördelning som är bländfri och diffust. Förstärks av de polerade toppytorna och matt underytan på lamellerna.
När lampan är tänd lyser hela strukturen upp och sprider ett mjukt, behagligt ljus i rummet. Skärmarna är gjorda i trycksvarvat aluminium och är lackerade i en vit färg, med matt insida och glansig utsida. Armaturhuset är gjort i trycksvarvat, högglansförkromat aluminium och stommen i gjutet, högglansförkromat aluminium.

PH Snöboll visades först tillsammans med Poul Henningsens ikoniska lampa PH 5 på Kunstindustrimuseet år 1958, men det dröjde faktiskt ända fram till 1983 innan Snöboll började produceras för marknaden.

40 cm ø och 39 cm hög.

Etikettmärkt.

I mycket fint skick med ytterst få eller inga bruksspår samt nydragen jordad el utförd av elektriker.

Just nu har vi ingen Snowball i butiken men kan ordna fler över tid. Kontakta oss vid intresse!

13,5