Hovmand Olsen Onsild Stolefabrik stol modell No 75. Reserverade

Ett set om fyra stolar i en modell som är likt ett konstverk, det går inte att se sig mätt på dem! Modellen är designade av Arne Hovmand Olsen för Onsild Stolefabrik i Danmark.
Stolen är i modell No 75 och är tillverkad i teak med mörka toner på stommen samt rundade dynor som är klädda i mjukt skinn.

Benen är kaxigt snedställda och i en mörk ton på teaken. Den rundade ryggplattan är i ljusare ton och sitter monterad på bakbenen med ett praktisk handtag på bakryggen. Handtaget förenklar förflyttning av stolen väsentligt och är såklart även en dekorativ detalj med skruvar och distanser i mässing.

Alla delar på stolen är mjuka och rundade vilket ger en underbar taktil känsla. Även komforten på stolen är underbar och gör det enkelt att sitta kvar en stund eller två efter middagen =)

Framryggen samt sitsen är klädd i mjukt honungsfärgat skinn från Tärnsjö garveri och ger den sittande en ombonad känsla.

Stolen är 47 cm bred samt 45/86 cm hög.

I mycket fint skick med få bruksspår. Ny stoppning i sits och rygg med bra bärighet samt ny klädsel i honungsfärgat mjukt skinn från Tärnsjö Garveri.

47 cm bred samt 45/86 cm hög. Totaldjupet är 46 cm.

15000 kr för fyra stolar i skinn