Børge Mogensen BM1 stol i ek och skinn. 50 cm bred

Lägg till i mina favoriter Ta bort från mina favoriter

En fantastisk matstol i solid ek och sits klädd i brunt skinn! Modellen är BM1 och är en stol med generöst dimensionerade proportioner för att du ska kunna sitta skönt och ändra sittställning utan problem.

Redan 1958 designade Børge Mogensen stolen som från början var tänkt att harmonisera med Mogensen matbord BM202. Men som alla hans möbler är modellen lätta att möblera ihop med andra möbler och träslag! Mogensen är känd för sina minimalistiska och innovativa designklassiker som alltid är lika aktuell och tål både ögats liksom användarens slitage. Mogensens formspråk är enkelt att känna igen genom dess gedigna hantverk och omsorgsfulla materialval. Finns absolut ingenting att tröttna på!

Stolen är gjord av massiv ek och sitsen är på dessa stolar klädda i ett brunt mjukt skinn. Skinnet kommer med tiden bara bli allt vackrare ju mer patina det får!

Stolens ben är kopplade runt om vilket ger en extremt bra stabilitet. Dessutom avslutats bakbenen med en vinkling vilken den spjälade ryggen är monterad mot. Det ihop med spjälornas form gör att stolen har en ypperlig sittkomfort.
Stolarna låga rygg ger ett mycket elegant uttryck runt matbordet.

Stolen har sitsen har ny stoppning samt omklädd i brunt skinn. Stommen är ljus ton med vitoljad ek och är i mycket fint skick med endast små bruksspår på stommen.

50 cm bred samt 46-76 cm hög.

33000 kr för sex stolar