Borge Mogensen matbord modell 6443 ek. 186x82x74 cm

Børge Mogensen välkända och klassiska matbord i modell 6643 i ek. Bordet har en ljus ton och mycket fin ådring och passar lika fint till stolar i ek som teak!

Mogensen 6443 Table är ett matbord från Fredericia Furniture Danmark och är formgivet av Børge Mogensen redan 1958.

Matbordet har ett tidlöst utseende med raka linjer som är en del av Mogensens väl igenkända formspråk. Inspirationen till Mogensen 6433 kommer, precis som många andra möbler Mogensen har designat, från den amerikanska shakerstilen. Det passade Mogensen utmärkt med dess avskalade och funktionella formspråk.

En av alla fördelarna med bordet är att det har indragna ben under bordet, en egenskap som gör att bordet passar med de allra flesta stolar, oavsett storlek. Det gör det enkelt och praktiskt att placera stolarna runt bordet, inga bordsben som tar mot.

Tack vare den generösa storleken är matbordet en utmärkt möbel för dig som vill ha plats för flera stolar av bredare modell men inte ett alltför brett bord. Tre stolar på var långsidan samt en på på var kortsida får plats samtidigt som matgruppen blir nätt tack vare bordets djup!

Sammantaget ett tidlöst och klassiskt matbord som passar fint att blanda med andra stilar och uttryck, bordet är verkligen en frisk fläkt som även trivs med möbler i modernare snitt!

Etikettmärkt undertill och matbordets topp är i nyskick, toppen samt en långsida är nyfanerad. Mindre spår av bruks finns på de övriga tre sidorna samt på benen, se bilder.

186x82x74 cm.

15000 kr