Børge Mogensen stol 155 i teak och ek samt skinnklädsel. 51 cm bred

Skalstol i modell 155 i teak och ek är designade av den store möbelmästaren Børge Mogensen för Søborg Møbler i Danmark år 1950. Som alltid när det gäller Mogensen möbler är det extrem bra komfort och funktion på stolen!

Mogensen är känd för sina minimalistiska och innovativa designklassiker som alltid är lika aktuell och tål både ögats likväl användarens slitage. Mogensens formspråk är enkelt att känna igen genom dess gedigna hantverk och omsorgsfulla materialval. Finns absolut ingenting att tröttna på!

Stommen är gjord av massiv ek som i den här uppsättning är oljad medan ryggbrickan är i teak. Kombinationen av träslagen har blivit ett signum för god dansk design!
Stolens sits och ryggbricka är välvda och har generöst dimensionerade proportioner för att man ska kunna sitta skönt och kunna ändra sittställning utan problem. Sitsen är klädd i mjukt cognacsfärgat skinn med utmärkt bra stoppning under.

Stolens ben är kopplade runt om vilket ger en extremt bra stabilitet. Kopplingarna utgör även en smakfull dekoration på benens sidor!

Ca 51 cm bred samt 44/77 cm hög.

I mycket fint skick med endast små bruksspår.

11000 kr för två stolar