Burchardt-Nielsen ovalt matbord i massiv teak. 160x105x75+2×45 cm

Matbordet med oval/äggformad bordsskiva i rejäl storlek tillverkad i massiv teak med dubbla iläggsskivor.
Bordet är formgivet av C. Burchardt-Nielsen och är mycket välgjort och påkostat med fina lösningar och materialval.

Bordsskiva och iläggsskivor har likadan mjukt formad kant som ger bordet ett enhetligt uttryck med fin harmoni. Bordet har en gyllene brun ton som är typiskt för de dansk teakmöbler samt en yta med fint ”liv” i!

Bordet står på centralfot vilket gör det enkelt att placera stolar runt bordet utan att några ben tar mot. Med iläggsskivorna i bordet rymmer det tio-tolv sittplatser runt om.
Iläggsskivorna går att använda en eller båda, allt efter behov. Både bordsskivan och iläggsskivorna har exenterlås att knäppa ihop och det gör bordet mycket stadigt.

Iläggsskivorna kan smidigt och praktiskt nog förvaras under bordsskivan och bordsskivan dras mycket lätt isär. Det är en mekanism med kugghjul som hjälper till att dra isär bordshalvorna.

Perfekt och stadigt matbord, även för en barnfamilj. Det går att renovera bordet oändligt många gånger utan problem i och med att bordet är i massiv teak, bordsskiva och iläggsskivor är hela 3 cm tjocka.

Benställningen är enela att demontera inför transport.

160x105x75+2×45 cm med en maxlängd på 250 cm.

I skivorna finns några sprickor vilket inte är helt ovanligt med massiva skickar. I övrigt i absolut toppskick med mycket få bruksspår!

15000 kr