Fritz Hansen matbord Superelips utdragbart B619. 180x120x71 cm +2×60 cm.

Fritz Hansen klassiska superelips matbord  B619 som är formgivet 1968 genom ett samarbete mellan Piet Hein, Bruno Mathsson och Arne Jacobsen.

Inspirationen bakom Superellips kommer från Piet Heins genialiska lösning på ett trafikproblem vid Sergels torg i Stockholm, en superelliptisk rondell. Superellips har kommit att bli ett av Skandinaviens mest välkända bord och en riktig designikon från Fritz Hansen.

Bordet ger en klassiskt uttryck och stilrent uttryck och funkar ypperligt med de lika klassiska sjuan- och myranstolarna som med stolar i ek, teak etc. I butiken har vi flera olika myran och sjuan i olika varianter.

Just denna modell på matbord har två tillhörande iläggsskivor. Iläggsskivorna kan förvaras under bordet under tiden dom inte används. Man kan använda en åt gången om man så önskar. Runt bordet får man plats upp till 12 stycken sittplatser när båda iläggsskivorna är i.

Benen är enkla att demontera vid transport.

Etikettmärkt.

180x120x71 cm +2×60 cm.

Finns slitage på ena långsidans kromkant. Repor samt mindre jack. För övrigt är matbordet i mycket fint skick med endast små bruksspår!

23500 kr.

Nypriset på bordet ligger på cirka 51000 kr