HW Klein stol modell 382 i ek. 48 cm bred

Lägg till i mina favoriter Ta bort från mina favoriter

En mycket stilren stol i ek i modell 382 formgiven av H.W Klein för danska företaget Bramin. Klein formgav många olika möbler för Bramin och alltid med mycket stora krav på materialval såväl som konstruktionsteknik.

Den mjukt rundade bakryggen ger ett mycket stilrent uttryck runt matbordet. Organiskt formad solid ram i ek med konkavt format ryggstöd på framryggen. Det ger en mycket behaglig stol som det går att sitta länge i.

Karaktäristiska skulpterade och avsmalnande ben med böjda linjer i sittprofilen och både bak- och frambenen är mjukt runda.
Vacker anslutning mellan ryggparti och bakben skvallrar om den mycket höga kvalitén på möbeln! Och till det de vackra långa bakbenen som går upp och bildar ryggen, ett konstverk!

Benen är kopplade och ger utmärkt stabilitet.

Kontrasten mellan stommens ljusa ek och klädsel i sk ”Peppar och salt- mönster” ger ett klassiskt och tidlöst uttrycket. Sitsen ligger i stolens ram som i sin tur är konvext formad.

Sammantaget en underbar vacker stol med en fantastisk komfort i absolut toppklass!

48 cm bred samt 45-79 cm hög.

I mycket fint med mycket vacker patina på stommen samt ny stoppning och klädsel i mellangrå Peppar och salt- mönstrad klädsel.

3500 kr/stol och säljs i set om sex stolar