Poul Volther för FDB Møbler matbord i teak och ek. 135x85x73+2×55 cm

Lägg till i mina favoriter Ta bort från mina favoriter


Ett klassiskt och välarbetat matbord i teak med ben i ek. Bordet är formgivet av möbelikonen Poul Volther för FDB Møbler i Danmark och är i en mycket ovanlig modell.

Bordet är i en praktisk modell som ör det enkelt att flexa, från det lite mindre bordet till ett generöst matbord för åtta-tio sittplatser!

Bordsskivan är i teak och under bordsskivan finns två utdragsskivor som ger plats för sex sittplatser runt om bordet när de är utdragna. Utdragsskivorna ligger under bordsskivan, är alltid tillhands och dras enkelt ut vid behov. De kan användas ihop eller en i taget.

Bordet har det typiskt danska uttrycket med en kombination av teak och ek i samma möbel, ek i benställningen och teak i bordsskivan. Kombinationen är även tacksam vid val av stolar till bordet, det funkar lika fint med båda träslagen!

Benen i ek är runda och kaxigt snedställda samt enkla att demontera inför transport.

Stämplat i bordsramen.

Formgivaren Poul Volther var en stark anhängare av funktionalismens formspråk och motståndare av kortlivade trender. Som undervisande lärare på Köpenhamns designskola uppmuntrade han den enkla och kvalitativa designen samt med fokus på goda materialval. 

135x85x73+2×55 cm med en maxlängd på 245 cm.

I mycket fint skick med endast små bruksspår, se bilder.

12500 kr