Skåp i teak Georg Petersens Møbelfabrik. 190x45x114 cm

Ett makalöst vackert och välgjort skåp i teak med en gyllene varm ton. Här har formgivaren inte sparat i fråga om materialval och utförande! och skåpet är såklart danskt. Tillverkat av Georg Petersens Møbelfabrik i Danmark och det påstås vara Johannes Andersen som har formgivet skåpet men det är inte dokumenterat.

Skåpet har två skjutluckor, två dörrar samt två lådor och alla har avlånga mjukt böjda.

Bakom skjutluckorna finns hyllplan som är flytt- och urtagbara, alt efter behov. Det är mycket praktiskt med skjutluckor för det är inga dörrar ta sin plats i till exempel trånga utrymmen. Bakom den vänstra luckan finns fyra grunda lådor för diverse småplock.

Bakom de mittre luckorna finns ett fantastiskt barskåp inrett med en spegel med tidstypiskt motiv samt en svängd balkong med plats för karaffer och flaskor. Med enkla handgrepp går det att installera en ledlist för att belysa skåpet och ge den en extra dimension!

Under barskåpet finns det två rejäla lådor som är fräscha och stadiga.

Runt fronten på skåpet sitter det en kälad list som ramar in och ger skåpet ett djup på ett mycket dekorativt sätt, se bilder.

Benställningen är i en aning mörkare ton och är mjukt formad. Benen är kaxigt snedställda men också kopplade för en utmärkt stabilitet. Det är enkelt att demontera benställningen vid transport.

190x45x114 cm.

I mycket fint skick och otroligt hög kvalitet.

14000 kr