Svend Aage Madsen skåp i teak. 210x45x120 cm

Ett mycket ovanligt skåp i en mycket elegant design formgivet av Svend Aage Madsen för K.Knudsen & Søn i Danmark. Skåpet är mycket stilrent med en avskalad design som gör att det finns inget att tröttna på!

Skåpet är i teak med mycket fin ådring på alla ytor. Det har fyra skjutluckor med smäckra handtag och bakom den vänstra luckan finns fem lådor som är gjorda med ett mycket fin hantverk.

Bakom övriga luckor finns hyllplan som alla är flytt- och urtagbara, allt efter behovet just då! All inredningen är påkostad i ädelträ.

Benen på skåpet är höga och eleganta med den magiskt vackra formgivningen som Madsen är känd för. Den formgivningen återkommer även ofta på hans matbord, skrivbord och sideboard.
Benen är snedställda och har dubbel koppling som gör skåpet mycket stabilt.

Runt fronten finns en inramande kant som ger skåpet ett djup på ett mycket dekorativt vis, se bilder. I bakkant på skåpet är det en mjukt kälad kant som även det är ett välkänt signum för Madsens formgivning.

Sammantaget ett mycket exklusivt skåp som verkligen sticker ut med dess otroligt höga kvalité och utseende, både mot då- och nutidens skåp!

Benen kan demonteras vid transport.

210x45x120 cm och med den kälade kanten är skåpet 122 cm högt.

I mycket fint skick med ytterst få bruksspår!

20000 kr