Arne Vodder stol i ek Vamo Danmark. 48 cm bred. Sålda

Ett set om sex stolar designade av ikonen Arne Vodder för Vamo Möbelfabrik i Sonderborg, Danmark.

Vodder är en av de allra mest kända formgivarna från Danmark och arbetade samt drev företag ihop med Finn Juhl.
Han var samtida med stora namn som Børge Mogensen och Arne Jacobsen. Vodders möbler fanns representerade i Vita huset på 1960-talet samt även på många banker, flygbolagskontor, ambassader och hotell över hela världen. 
Vodder arrangerade många internationella utställningar i Sverige, England, Österrike och USA tillsammans med Verner Panton och Nanna Ditzel
Han arbetade även med ett antal tillverkare inklusive Cadovius, Nielaus, Erik Jorgensen, Fritz Hansen, Sibast-möbler med flera.

Stolen har karaktäristiska skulpterade samt avsmalnande ben med böjda linjer i sittprofilen och både bak- och frambenen är mjukt runda.
Vacker anslutning mellan ryggparti och bakben skvallrar om den mycket höga kvalitén på möbeln! Och till det, just de vackra långa bakbenen som går upp och bildar ryggen, ett konstverk!

Sitsen ligger i stolens stomme och gör ihop med stolens ramverk att stolen blir mycket stabil.

Modellen är låg i ryggen och ger ett mycket elegant uttryck runt matbordet, de är verkligen en frisk fläkt som även trivs med möbler i modernare snitt. De är i absolut toppklass som är enkla att blanda med andra stolar.

48 cm bred samt 46-78 cm hög.

I mycket fint skick med få bruksspår. Sitsen har ny stoppning med mycket bra bärighet samt mjukt svart skinn från Tärnsjö Garveri.

Stämplad samt etikettmärkta Danish Control Furniture Makers under sitsen.

24000 kr för sex stolar