PH Artichoke Kotte Poul Henningsen för Louis Poulsen vit

Lägg till i mina favoriter Ta bort från mina favoriter

Lampan på bilden är såld men vi kan ordna fler över tid!

Äntligen kan vi erbjuda den världsberömda lampan PH Artichoke tillika känd som ”Kotten”!

Lampan PH Kotte från Louis Poulsen är helt unik och betraktas som en internationell designikon och har aldrig gått ur tiden, tvärs om är den hetare än någonsin i dagsläget! 

Lampan är ett klassiskt mästerverk som designades av Poul Henningsen 1958 med en struktur som ihop består av tolv stålbågar. På denna struktur placeras 72 ”löv” i tolv cirkulära rader med sex blad på varje rad. Eftersom varje rad är snedförskjuten gentemot den föregående täcker alla 72 löven ”upp för varandra” vilket innebär att konstruktion gör att armaturen kan ses ur alla vinklar utan att man ser ljuskällan i mitten av PH Kotte. Den ursprungliga PH Kotten togs fram för restaurangen Langelinie Paviljong i Köpenhamn och där hänger den än idag för beskådan.  

Sammanfattningsvis är lampan i riktigt fint skick med mycket få bruksspår. Elen är jordad el och lampan är utrustad med E40-sockel som enkelt kan omvandlas till E-27 med en adapter som finns att köpa i välsorterade elbutiker. Elkabeln är drygt två meter lång och lampan hängs i stålvajrar.