På ingång! Erik Buch stol modell 310 i teak. 51 cm bred

Vi har sjutton stolar modell 310 på ingång varav sex är reserverade. Kontakta oss för mer information vid intresse!

En mycket exklusiv och genomarbetad matstol med stomme i massiv oljad teak. Dessutom med en formidabel komfort som få eller inga stolar kan svara upp mot! Formgiven av Erik Buch för Christiansens Møbelfabrik i Danmark och med modellbeteckning 310.

Stolens bakbenen går upp och är mycket avancerat vinklad för bästa passform mot ryggen. Mellan bakbenen finns två formade spjälor som ihop bildar en mjukt formad ryggbricka.

Benen är mjukt ovala liksom hela stommen och benen är kopplade för fin stabilitet. I princip finns inte en rak och kantig detalj på stolen, den är genomgående mycket fint arbetad!

Rund sits klädd i det exklusiva ylletyget Hallingdal designat 1965 av Nanna Ditzel för det danska textilföretaget Kvadrat.
Tonen på tyget är mellangrå som är enkel att kombinera med de flesta andra färger.

https://www.tapetorama.se/tyger/kvadrat/hallingdal-65/hallingdal-65-110?gclid=Cj0KCQjwvZCZBhCiARIsAPXbajsM1NcuK06h05L4zbq3Sz76nFLVjmbw4Cc6y2RDZjJMGlwPbnbQUx8aAhyoEALw_wcB

Sammantaget en underbar vacker stol med en fantastisk komfort i absolut toppklass!

51 cm bred, 46/80 cm hög.

I mycket fint med mycket ytterst få bruksspår samt ny stoppning och klädsel i mellangrå ylleklädsel Hallingdal 65 i färg 0116.

4700 kr/stol