Peter Løvig Nielsen skrivbord i teak. 155x70x74 cm

Lägg till i mina favoriter Ta bort från mina favoriter

Ett utsökt elegant och tidlöst skrivbord med många fina detaljer. Bordet är gjort i mycket hög hantverksmässig kvalité, en kvalité som danskarna ofta valde att lägga på sina möbler.

Skrivbordet är fristående och är formgivet av Peter Løvig Nielsen för Hedensted Møbelfabrik under 1960-talet. Skrivbordet har sex lådor varav de översta lådorna har lås och samtliga lådor har längsgående handtag som är mjukt rundade.

Bordsskivan ligger flytande på de utanpåliggande benen vilket ger en lätt och svävande känsla av skivan. Mellanrummet ger dessutom möjlighet till ytterligare förvaring på båda sidorna av skrivbordet.
Bordsskiva har kälade kanter i en mörkare ton runt tre av sidorna som ramar in bordsskivan fint.

Skrivbordet baksidan är utrustad med en bokhylla indelad i tre fack Alla kanter runt om hyllan har inramande samt snedskurna lister.

Utformningen av skrivbordet gör att det mycket väl kan stå fristående mitt i ett rum likväl som utefter en vägg, allt efter utrymme och behov.

Bordet är rymligt med mjukt rundade kanter och hörn och är mycket stabilt. Sittbrunnen är så väl tilltagen att till och med en karmstol går att skjuta in under bordsskivan.

Etikett finns under skrivbordsskivan.

155x70x74 cm.

I fint skick med vissa bruksspår på skivan. Den kälade listen är lagad i ena hörnet, se bilder.

13500 kr