Sypuff med klädsel Rox & Fix Josef Frank Svenskt Tenn. 45 cm ø

Lägg till i mina favoriter Ta bort från mina favoriter

Helt nyrenoverad rund sypuff som blir likt ett underbart smycke i hemmet! Puffen är omklädd i linnetyget Rox & Fix formgivet av Josef Frank för firma Svenskt Tenn.

Tyget har vit botten med bruna och blålila mönster av Franks mycket välkända och högt älskade mönster. Mönstret skapads under 1940-talet med trycktes för första gången så sent som 1994! Efter ett besök på kinesiska avdelningen vid Metropolitan Museum of Arts i New York fick Frank inspirationen att ta fram mönstret. Det föreställer toppiga bergssiluetter vars konturer växlar och får blicken att söka sig längre in i mönstret. Det sättet att rita är vanligt i den kinesiska konsten och namnet är en ordlek som antyder ”rocks and figs”.

https://www.svenskttenn.com/se/sv/sortiment/textil/metervara/textil-rox—fix/100713/

I pallen finns förvaringsmöjligheter och är verkligen perfekt som extra sittplats i hallen med möjlighet att förvara handskar med mera i pallen. Även utmärkt i TV-rummet för förvaring av fjärrkontroller och annat småplock som annars hamnar på soffbordet likväl som att förvara pyssel, smycken eller traditionellt sybehör.

Sammantaget är sypallen i mycket fint skick med ny klädsel i linne runt sidorna. Sitsen är klädd i ett ulltyg från Kvadrat samt har ny kallskum.
Dessutom är hela pallen fodrad med vadd under runt om. Det minimerar risken för skav i tyget och pallen blir mjukare att ta i.

45 cm ø samt 38 cm hög.

2000 kr