Dyrlund Danmark flip-flap matbord i palisander. 130-180 cm ø

Lägg till i mina favoriter Ta bort från mina favoriter

Fantastiskt stort och runt matbord i flip-flap-modell med så kallade lotusklaffar. Bordet är mycket ovanligt förekommande på marknaden!

Bordet är i palisander och är formgivet och tillverkat av Dyrlund i Danmark under 1960-talet och har med tiden blivit en klassiker med både sitt uttryck samt underbara kvalitet och funktionalitet. Borden finns ytterst sällan ute på marknaden så vi är mycket glada att kunna erbjuda ett och dessutom i så fint skick!

Bordet har i utgångsläget en diameter på 130 cm samt står på centralfot/pelarfot. Bordet finns även i varianter med annan lösning på benen.
Med de fyra lotusklaffarna utdragna blir bordet 180 cm ø och rymmer därmed nio-tio sittplatser runt om.
Klaffarna går in i varandra när de fälls ut med mässingsgångjärn som även blir en fin dekoration. Klaffarna glider smidigt under bordsskivan för enkel användning samt även förvaring när de inte används.

Pelarfoten gör det mycket enkelt att placera stolarna runt bordet. Vi provade att placera ut tio stolar runt bordet utan att det upplevs trångt och besvärligt. Benet är även enkel att demontera inför transport.

Etikettmärk samt stämplat.

CITES-intyg medföljer bordet.

130-180 cm ø samt 74 cm högt.

I mycket fint skick med endast små bruksspår. Egentligen är det endast ett ljusare parti som finns att påpeka om bordet, se bilder.

37500 kr

1298