PH Snowball Poul Henningsen. 40 cm ø

Lägg till i mina favoriter Ta bort från mina favoriter

Taklampan PH Snöboll, mer ofta kallad Snowball, är en modern och samtidigt tidlös taklampa från Louis Poulsen som 1958 formgavs av Poul Henningsen, Danmark.

Lampan har en oval, skulptural design, uppbyggd av flera lager skärmar som försäkrar en bländfri ljusspridning. Skärmarna har olika former och storlekar, varav sex är vända nedåt och två uppåt. Utformade för att kasta mjuka skuggor och ge symmetrisk, enhetlig ljusfördelning som är bländfri och diffust. Förstärks av de polerade toppytorna och matt underytan på lamellerna.
När lampan är tänd lyser hela strukturen upp och sprider ett mjukt, behagligt ljus i rummet. Skärmarna är gjorda i trycksvarvat aluminium och är lackerade i en vit färg, med matt insida och glansig utsida. Armaturhuset är gjort i trycksvarvat, högglansförkromat aluminium och stommen i gjutet, högglansförkromat aluminium.

PH Snöboll visades först tillsammans med Poul Henningsens ikoniska lampa PH 5 på Kunstindustrimuseet år 1958, men det dröjde faktiskt ända fram till 1983 innan Snöboll började produceras för marknaden.

40 cm ø och 39 cm hög.

Etikettmärkt.

Vid ett stag finns en intryckning som endast syns vid närgången beskådan, se bilder. I övrigt i mycket fint skick med ytterst få bruksspår samt nydragen jordad el utförd av elektriker.

16000 kr

Nypris 25000-27000 kr

1102

Detta inlägg har en kommentar

  1. Lars Toftling

    Köper gärna en

Lämna ett svar

Fler produkter