Farstrup Danmark stol i teak. 47 cm bred

Lägg till i mina favoriter Ta bort från mina favoriter

En nätt och elegant dansk stol helt i teak från Farstrup, de allra flesta har annars benstomme i bok.

Stolarna har ryggbricka och benställning i mörk teak samt sits med ny stoppning klädd i textil i en sobert skogsgrön ton.

Ryggbrickan är svängd samt är monterad mot bakbenen. Bakbenen är i sin tur svängda vilket gör att ryggbrickan vinklas på ett bekvämt sätt mot den sittande.

Sitsen är något framskjuten vilket ger stolen en kaxig karaktär och benen är kopplade för mycket bra stabilitet. Dessutom är stolen nätt både storlek- och viktmässigt vilket gör den mycket användarvänlig.

Sitsen och ryggbrickan har likadan avslut på ett genomtänkt sätt!

Stolarna är välgjorda och samtidigt enkla i sin form och levererar både komfort och stilkänsla i många år framöver. Tillverkade under 1950/60-talet och modellen har med tiden i princip blivit ett signum för danska matstolar.

Sammantaget en stilren stol som passar fint att blanda med andra stolar, de är verkligen en frisk fläkt som även trivs med möbler i modernare snitt!

47 cm bred samt 46-70 cm hög.

I fint skick med endast små bruksspår samt ny stoppning och klädsel i en skogsgrön möbeltextil med mycket hög slitstyrka.

3000 kr/stol

Vi har fyra uppklädda i grön klädsel samt fem stolar som vi kan klä upp efter ditt önskemål. Kontakta oss gärna vid intresse!